Рецепта за яйца на очи върху картофено пюре
Допълват се перфектно с малко скълцан пресен магданоз и малко препечен хляб
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 5 средни
яйца - 6 бр. (зависи от тавичката)
мляко - 50 мл
сметана - 50 мл
масло - 50 г
черен пипер
сол
кашкавал - 50 г (по желание)
магданоз - по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се сваряват и се намачкват с маслото, млякото и сметаната, солта и пипера. Полученото пюре се разстила в тавичка равномерно, заглажда се и с лъжица се правят гнезда. В гнездата се слага кашкавалът, отгоре се чукват яйцата - по едно във всяко гнездо.
Запича се на 200°C до сготвяне на яйцата. Яйца на очи върху картофено пюре перфектно се допълва от малко скълцан пресен магданоз.