Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки
Тази свежа бисквитена торта събра толкова почитатели, че спокойно можем да я обявим за Кралица на лесните торти
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бисквити - 450 г обикновени
сладкарска сметана - 300 мл течна
маскарпоне - 750 г
сладко от боровинки - 400 г
пудра захар - 5 с.л.
ванилия - есенция
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета. Разбивам сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем. След това добавям маскарпонето и отново разбивам. Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.
Сглобявам тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка. Слагам ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити. Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.
Махам ринга на бисквитената торта и разбивам допълнително 100 мл течна сметана. Измазвам бисквитената торта с маскарпоне и заравнявам цялата торта, след това декорирам със сладко от боровинки.