Рецепта за джемели със салам и спанак
Поканете Италия в дома си
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-
паста - 500 г джемели
-
зехтин - 3 с.л.
-
лук - 1 глава
-
колбас - 200 г салам по избор
-
спанак - 2 ч.ч. нарязан
-
домати - 1 ч.ч. от консерва
-
пармезан - 1/2 ч.ч.
-
сол
-
червен пипер
-
черен пипер
-
босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете с тенджера вода и пуснете в нея макароните. Варете за толкова време, колкото е посочено на опаковката. Междувременно в дълбок тиган загрейте мазнината и добавете скълцания лук. Щом омекне, прибавете нарязания салам и спанака. Задушете и прибавете доматите. Овкусете с подправките и гответе още 5-6 минути.
Добавете макароните и разбъркайте. Гответе още няколко минути и разпределете в подходящи съдове. Поръсете с пармезан и сервирайте.