Рецепта за чушки по неаполитански стил
В Италия с Катерина ни дава тази автентична и икономична селска манджа от слънчевото Средиземноморие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 6 бр.
зехтин - 3 с.л.
чесън - 1 скилидки
маслини - 7 бр.
каперси - 1 с.л.
оцет - 1 с.л.
сол
галета - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чушките се изпичат, обелват, почистват от дръжки и семки, след което се накъсват на ивички. В съд със загрят зехтин се слага една смачкана скилидка чесън. Запържва се за минута, колкото да си пусне аромата си. Скилидката чесън се изважда и на нейно място се слагат маслините и каперсите.
Разбъркват се за кратко и се прибавят накъсаните чушки. Добавят се супена лъжица оцет и сол на вкус, но трябва да се има предвид, че маслините и каперсите са солени. Чушечената манджа се готви, докато се изпари оцетът. Като се разбъркват от време на време. Накрая чушките се поръсват с галета.
Готвят се още 2-3 минути и чушки по неаполитански са готови за сервиране.