Рецепта за селска пилешка каша
Няма как да мине без една-две филийки бял хляб
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 2 бр.
зехтин - 1 с.л.
масло - 1 с.л.
краве брашно - 3 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
бульон - 1 кубче, пилешки
черен пипер - на вкус
сол - на вкус
мащерка - 1 щ.
куркума - 1/2 ч.л.
магданоз - няколко стръка
чесън - 3 скилидки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно. Пилешкият бульон се запазва. Преценете колко количество да сложите от него в ятието, за да не се получи кашата твърде рядка.
Бульонът се остава настрана. Брашното, червеният пипер и подправките се смесват. В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото, да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.
Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес. Добавя се накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона пилешката яхния. Накрая селска пилешка кашата се поръсва с магданоз. Селската пилешка каша е готова.