Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
Да, мекиците трябва да са мазнички, но не е хубаво и да прекаляваме
Със сигурност всяко семейство има своята специална рецепта за направата на мекици. Те са традиционна българска закуска, любима на малки и големи. Но трябва да признаем, че понякога стават доста мазни, а това не е приятно. Да, мекиците трябва да са мазнички, но не е хубаво и да прекаляваме.
За да не стават мекиците мазни, има няколко хитринки, които ще ви помогнат!
1. При замесването на тестото за мекиците сложите бакпулвера при брашното, а не в киселото мляко.
2. При замесването на тестото също така може да капнете няколко капки ракия. Слага се около една капачка на 1 килограм брашно. Така мекиците няма да поемат много олио и няма да са мазни.
3. Тестото за мекиците трябва да втаса на студено. Тестото е добре да замесите от предната вечер. Така хладилното тесто ще може да втаса спокойно на студено;
4. Втасалото тесто поръсете с половин чаена лъжица бакпулвер. След това го омесете добре. По този начин тестото също няма да поема мазнината;
5. Друга хитрина, за да не стават мекиците мазни, е да се пържат в силно силно сгорещено олио;
6. Хубаво е тиганът да бъде дълбок. Така те отново не поемат поемат олио.