Лесна рецепта за голяма вкусотия: Напукани шоколадови сладки с кафе
Ще си оближете пръстите
Продукти:
1/4 ч.ч. меко масло
2/3 ч.ч. кафява захар мусковадо
1 голямо яйце
120 г шоколад, който да е с 50-60 процента какао
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. неподсладено какао на прах
2 с.л. натурално какао на прах
4 с.л. гранули инстантно кафе
1 ч.л. бакпулвер
2-3 с.л. прясно мляко
пудра захар за овалване
Приготвяне:
В подходяща купа с помощта на миксер разбийте маслото и захарта, докато станат леко пухкави. След това добавете яйцето, отново разбийте и сложете разтопения и леко охладен на стайна температура шоколад. Шоколадът може да разтопите на водна баня. Сухите съставки се пресяват и добавят към шоколадовата смес заедно с млякото.
Всичко се разбърква хубаво, а на финала трябва да се получи гъсто и леко лепкаво тесто. Покрийте купата с него със свежо фолио и го поставете в хладилник за 45 минути.
След това от тестото се оформят топчета с размер колкото орех. Овалват се в пудра захар и се подреждат в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12-15 минути. Сладките ще се „разлеят“ и ще се напукат леко. Оставете ги да се охладят и хапнете с удоволствие.
Източник: Az-jenata.bg