В неделя Ралица от жк. "Възраждане" прави тези пурички с кайма, вижте тайната рецепта
Вкусни пурички с кайма, които да си похапнете като топло предястие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница - 1 пакет триъгълни (500 г)
кайма - 250 г
лук - 1 глава
чушки - 1 бр. червени
моркови - 1 бр.
лютеница - 1 с.л.
сол
черен пипер
чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Режем корите на 2 по дължина и навиваме със сламка. Краищата намокряме, за да залепнат. Пържим пуричките на тиган с масло. Отделно запържваме за кратко каймата с настъргания лук, морков и ситно нарязаната чушка, после слагаме лютеницата и подправките.
Готвим докато се изпари сосът. Пдреждаме пуричките в чиния и поливаме с каймата. По желание може отгоре да добавим кисело мляко с една скилидка чесън.
Пуричкитес кайма са готови.