Рецепта за страхотен овчарски пай
Сочен и апетитен овчарски пай - любимата комбинация от кайма и картофено пюре, обвита в дебел пласт кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 1 кг варени
краве масло - 20 г
прясно мляко - 100 мл
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
олио - 1 с.л.
кайма - 500 г
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - 1 щипка
кимион - щипка
сол - 1 ч.л.
пушен червен пипер - 1 с.л.
кашкавал - 200 г
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете 1 кг картофи, намачкайте ги на пюре с маслото, прясното мляко и щипка сол. Нарежете две глави лук, два моркова и запържете с 1 с.л. олио. Добавете 500 г кайма към лука и морковите, както и подправките 1 ч.л. чубрица, щипка черен пипер, щипка кимион, 1 с.л. пушен червен пипер и 1 ч.л. сол.
Сложете запържената кайма и зеленчуци в тавичка и загладете сместа, след това направете същото и с картофеното пюре. Сложете отгоре нарязан кашкавал. Печете вкусния овчарски пай 30 минути на 220°C в предварително загрята фурна. Може да сложите пресен магданоз за украса на вашия страхотен овчарски пай.