Рецепта за пилешки бутчета със сметана и манатарки
Сочни бутчета в сметана и гъби .....ММммм, Да!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета - 8 бр. или 500 г филе
краве масло - 70 г лук
- 1 глава кромид брашно - 2 с.л.
сметана - 500 мл готварска течна
кашкавал - 200 г
сол
черен пипер - на вкус
манатарки - 10 броя гъби
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нареждат в подходящ съд за печене. В друг съд сгорещяваме маслото, в което леко се запържва лукът и брашното, добавят се и гъбите, за да поомекнат.
Прибавя се кашкавалът, подправките и сметаната. Бъркаме непрекъснато, след като заври сместа се сваля от огъня и с нея обилно се обливат бутчетата в тавата. Запичаме в загрята фурна за 25-30 минути, докато сосът леко се посгъсти.
При сервиране на пилешките бутчета със сметана и манатарки по-желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.