Рецепта за целувки с лешници и какао
Вижте как да ги приготвите
Необходими продукти:
белтъци - 4 бр.
захар - 280 г
какао - 15 г
лешници - 280 г (орехи)
ванилия
течен шоколад - за слепване
шамфъстък - 2 с.л. за декорация
Начин на приготвяне:
Белтъците и захарта се разбиват в метална купа на водна баня с телена бъркалка, докато захарта се разтопи. След това се разбиват с миксер до получаване на връхчета. Смлените на ситно лешници и какао се добавят на порции и се разбъркват внимателно с шпатула. Добавя се и ванилията. Готовата смес се изсипва в еднократен пош, отрязва се връхчето и върху хартия за печене или килимче за френски макарони се шприцоват кръгчета на разстояние едно от друго. Пекат се ароматните целувки на 110°C за около час. Когато изстинат, се слепват с течен шоколад и се овалват в шамфъстък нашите целувки с лешници и какао.