4 продукта за здраве на белите дробове - прочистват и помагат на органа да се възстанови
Експертите съветват да се откажете от пристрастяването към цигарите, да ходите по-често в парковете, поне периодично да си организирате разходки и в иглолистни гори
Качеството на белодробната функция сред жителите на мегаполисите често повдига доста въпроси. Във въздуха на големите градове има хиляди замърсители и фин прах. Естествено, ситуацията сериозно се влошава от тютюнопушенето и наличието на някакви хронични заболявания. За здравето на белите дробове трябва да се грижим комплексно. Експертите съветват да се откажете от пристрастяването към цигарите, да ходите по-често в парковете, поне периодично да си организирате разходки и в иглолистни гори. Не забравяйте за контрола на храната. Експертите посочват 4 продукта продукти, които могат много да помогнат на белите дробове.
Чесън
Чесънът има положителни свойства за организма. Тази подправка се използва в стотици народни рецепти. И все пак не се препоръчва да се набляга твърде много на чесън, ако имате проблеми със стомаха. Продуктът може да окаже отрицателно въздействие върху него.
Грейпфрут
Този цитрус съдържа много антиоксиданти. Съединенията се противопоставят на аномалии в развитието на белите дробове. В резултат на това дори е възможно до известна степен да се намали рискът от онкологични заболявания.
Джинджифил
Редовната консумация на джинджифил също може да помогне на белите дробове. Антивирусните и антибактериалните свойства на продукта са широко известни. Подправката също донякъде увеличава размера на съдовете. Това ви позволява по-активно да отстраните храчките.
Моркови
Морковите са богати на различни витамини и минерали. Експертите препоръчват зеленчукът да се яде суров. В този случай ще бъде възможно да се запазят много полезни вещества, което само ще засили общия положителен ефект на продукта.
Лечение само с продукти не е достатъчно
Контролът на храненето е важен компонент на здравето. Въпреки това, в случай на заболяване, лечение само с продукти не е достатъчно. По принцип то не бива да се направи без консултация с лекар - вашето собствено меню трябва да бъде съобразено с препоръките на специалистите.
Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg