Рецепта за тиквички по корейски
Сочни и леко пикантни
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица горчица
1 супена лъжица соев сос
1-2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица сол
1/2 връзка копър
подправки на вкус
растително олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете първо на дълги филийки, а след това - на по-малки парчета. Нарязаните тиквички прехвърлете в купа, добавете към тях брашното и червения пипер и смесете добре.
Запържете тиквичките в загрят тиган с растително масло до готовност. Бъркайте непрекъснато със силиконова шпатула. В отделна купа смесете соевия сос с горчицата, след което добавете настъргания на дребно ренде чесън. Може да добавите и от любимата си подправка. Или малко сух босилек. Ако соевият сос, който използвате, е концентриран, не трябва да добавяте сол. Нарежете копъра на ситно, добавете го в купата при соса и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Изпържените тиквички сложете в купа и добавете соса. Объркайте добре и оставете да престоят 10-15 минути, пише jenata.blitz.bg.