Рецепта за гарнитура печен лук с подправки
Много вкусна гарнитура!
Продукти:
3-4 големи глави жълт или бял лук
1 – 2 стрити скилидки чесън
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушен или пресен наситнен розмарин
сол на вкус
Приготвяне:
Лукът се обелва и нарязва на по-дебели колелца или парчета. Слага се в намазнена със зехтин тава или върху хартия за печене, ако няма да намазнявате тавата. Добавят се подправките и зехтинът и се разбърква. Печете лука в предварително загрята фурна на 210 градуса за около 30 минути или докато омекне добре и стане златистокафяв. Печеният лук е чудесен за гарнитура или като мезе, предястие.
Източник: Az-jenata.bg