Само на SAXA Beach: Сандвич със скарида и теменужка заменя цацата и пържените картофки на плажа в Бургас
Уникалната демонстрация на кулинарен майсторлък събра любителите на най-вкусната храна на Северния плаж
Шеф Валентина Вълкова категорично доказа, че храната край морето не е задължително само да се свежда до цаца и пържени картофки. Професионалният готвач направи уникално шоу край брега в култовия бар SAXA Beach в Бургас, като представи една от най-новите си рецепти за сандвич, галещ вкусовите рецептори дори на най-капризните клиенти.
Печена скарида, лятна марулка, чери доматки, моцарела, дип от авокадо и специален дресинг – всичко това, затворено между две питки топъл, пресен и апетитен хляб и украсено с теменужка. И приготвено с много любов от майстора на кулинарните изкушения шеф Вълкова, която спечели четвъртото издание на Hell’s Kitchen в България.
„Скаридата е един прекрасен и много гъвкав продукт и източник на протеин. Достатъчно добре подготвена, скаридата има пълния потенциал и за бърза консумация – чудесна лека и лятна храна. Обожавам я и затова избрах да покажа именно чрез нея, че храната край морето не е само цаца или попчета”, каза шеф Валентина Вълкова.
Събитието, организирано от SAXA Beach на Северния плаж в Бургас, се превърна в притегателна точка за всеки, който пожела да опита от гозбите на едни от най-добрите готвачи по Южното Черноморие. Заедно с шеф Вълкова, специалитети от италианската, английската, гръцката и дори хавайската кухня готвеха резидент-кулинарите и майстори на гурме кухнята на SAXA Beach. Самата идея на своеобразния Street Food фестивал, който се заформи вчера вечер пък бе благотворителна.
20% от сумата за всяко закупено и консумирано с удоволствие ястие по време на Show Cooking-а бяха прехвърлени към добри каузи. Суми ще бъдат разпределени към хора в неравностойно положение, Дневния център за деца и младежи в Морската градина, както и към приюти за домашни любимци.