Фантастичен трик за бързо белене на печени чушки
Как да обелите печените чушки за секунди без да се изцапате
Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Те стоят на трапезата ни под различни форми – като предястие, като салата, пълнени или овкусени само с марината, магданоз и чесън, чушките са превъзходни на вкус.
Но има един много неприятен момент в приготвянето на печените чушки и това е обелването на ципата им. Може да отнеме много време. Ципата се лепи по пръстите, чушките парят и могат да ви изгорят. Трябва да ги сложите в плик или в купа под капак, за да се задушат. Целият този ритуал може да ви откаже да приготвяте чушки.
Но не и ако знаете как да ги обелите по най-бързия и лесен начин.
Ще ви запознаем с един много лесен и превъзходен трик за белене на печени чушки, който ще ви спести време и много нерви. С негова помощ никога повече няма да се бавите в кухнята и няма да се налага да правите този досаден ритуал.
Какво трябва да направите?
Първо изпечете чушките по стандартния начин – на скара или в оребрен тиган. Ако имате чушкопек, това ще улесни още повече печенето.
След това сложете печените чушки върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик също можете да го използвате. Увийте добре чушките, така че да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията. Търкайте, докато всички обелки паднат от тях. Не натискайте прекалено, за да не нараните самите чушки, а само обелката.
Това е един от най-лесните начини да обелите печени чушки без да губите време и без да белите с пръсти, което е твърде трудоемко.
Овкусете чушките по ваш избор. Ако има останали малки люспи, просто ги отстранете с пръсти.