Рецепта за летен рибник
С риба треска
Необходими продукти:
филе от треска - 600 г
моркови - 3 бр.
лук - 2 бр. големи
доматена паста - 100 г
дафинов лист
бахар - зърна
черен пипер
лимонов сок
сол
брашно
Начин на приготвяне:
Филето нарязвате на парченца, овкусявате със сол и черен пипер и оставяте за 1 час. Овалвате в брашно и пържите треската в нагорещено олио до златист цвят, поставяте върху кухненска хартия. Морковите почиствате и настъргвате, лука също почиствате и нарязвате. Задушавате зеленчуците заедно с доматената паста, овкусявате с подправки и добавяте около 100 г вода, готвите до изпаряване на водата. На дъното на тавата слагате част от зеленчуците, след това от филето и покривате със зеленчуците. Оставяте да се охлади рибникът леко. Поставяте летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло, пише gotvach.bg.