Френската рецепта за уникално вкусни картофи
Необходими продукти:
800 гр. картофи 1
5-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете, а после ги изсушете с готварска хартия, като може и просто да ги сложите в гевгир и да изчакате да се отцедят. Сложете олио в тиган и пуснете картофите в него, щом се загрее, като пържите на силен огън.
Не ги бъркайте много, само при необходимост. Добавете им сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка, босилек и разбъркайте всичко. Сега ги преместете в друг съд, наръсете ги с пармезан и ги пъхнете в загрята фурна за 5 минутки.