Как белгиец и несебърска красавица ден след ден влагат любовта си в уникален шоколад и още... (СНИМКИ)
Днес двамата развиват успешен бизнес с производство на истински белгийски шоколад, но направен в България
Това е една истинска любовна история, достойна за сюжет на романтичен филм… от най-хубавите. Българката Светлана Сотирова и белгиецът Франсоа Бернард се срещат преди 6 години на борда на самолет на Летище-София, огънят между тях пламва на мига и несебърската красавица буквално открадва сърцето на Франсоа. Но това е само началото...
Днес двамата развиват успешен бизнес с производство на истински белгийски шоколад в България. Фабриката им се намира в Самоков. И тъй като са истински мечтатели, те доказват, че нищо не може да ги спре. Лентата на новата фабрика за сладки изкушения прерязват в разгара на пандемията от Ковид-19 през 2020 г. Това в началото им носи големи трудности, но днес бизнесът им процъфтява и доставят своите уникални продукти в цялата страна.
„Отворихме фабриката и се наложи да я затворим заради пандемията. Имахме доста интересна година, която обаче ни даде възможност да се подготвим, да проучим какво се търси на пазара, да се запознаем с интересни хора и да станем по-добри. Пандемията за нас беше добър фалстарт“, шегува се днес Франсоа Бернард.
Той е от Белгия и в продължение на 20 години е имал фабрика за шоколад в южната част на страната – района на Турне. След като две десетилетия развива успешен бизнес с най-тачените сладки изкушения, символ на родината му, Франсоа решава да пътешества. Така в продължение на 5 години обикаля целия свят. Посещава Южна Америка, Африка, Европа и черпи нови идеи за своята работа, нови рецепти и усъвършенства себе си. Един ден обаче среща Светлана и сърцето му остава в България.
А днес двамата влагат цялата си любов в шоколадовите изкушения, които правят. Може би затова те са истински, толкова вкусни и същевременно красиви. Те произвеждат много интересни и различни изделия в опита си да задоволят вкуса на малки и големи почитатели на шоколада. Направили са шоколадови близалки за деца, шоколадови блокове с перли, ядки, сушени плодове. Бестселърът в тяхната работа са шоколадови мендианти, които представляват поръсени с любов кръгчета.
Бернард предлагат и уникални шоколадови бонбони с ръчно приготвен пълнеж – хрупкав лешник, ганаш от кафе, плодов пълнеж, карамел и декорация от 23 карата ядливо злато ще погалят небцето ви, ако ги опитате. Има и много интересни парфета,
Перлата в колекцията на Франсоа е шоколад с български трюфел, който е с аромат на бял трюфел тубермагнато и е декориран с летен трюфел. Това е предпочитан продукт от ценителите и авантюристичните натури.
„Bernard” предлагат и бутикова серия бонбони, които са опаковани красиво и са перфектният подарък, когато искате да изненадате приятно някого.
„На българския потребител искаме да покажем нещо по-различно, качествено и красиво. Нашето голямо предимство е, че самият шоколад е направен от какаово масло, в него няма оцветители, палмово масло, оцветители и консерванти. Държим на качеството, вкуса и добрата визия. в България забелязахме, че хората все повече държат на това. Готови са да платят малко повече, но да получат хубав продукт“, казва пред Флагман.бг Франсоа.
И добавя, че истинският шоколад е много полезен и за добрата фигура, особено натуралният, защото съдържа теобромин – съставката, която я има и в кафето и те прави активен.
„Работим с най-високия клас белгийски шоколад – калебо. Внасяме го директно от фабриката, а останалите елементи купуваме от български производители – ядките, сушените плодове, трюфели. Опитваме се да комбинираме вкусовете на двете държави. За нас щастието е споделено и многообразието на различните култури“, казва още майсторът на белгийския шоколад, който твори чудеса в Самоков.
Франсоа Бернард е белгиец с френски корени, който влага в продукти от Белгия и България и превъплъщава любовта си към Светлана в шоколад. Затова си струва да опитате неговите изкушения. А може пък и Вие да се влюбите…