Рецепта за лингуини със скариди
Вкусна паста с морски дарове
Необходими продукти:
250 г лингуини
зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/2 глава испански лук, ситно нарязан
2 ч.ч. чери доматчета (някои от тях нарязани на половинки, останалите цели)
500 г големи скариди
3/4 ч.ч. вода от варенето на пастата
сокът на 1 лимон
4 с.л. неосолено масло
нарязан зелен лук
нарязан магданоз
по желание 1/2 маслина и 1/2 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
Сложете вода в тенджерка да заври и добавете щедро количество сол. Когато кипне, прибавете лингуините и ги сварете до степен ал денте.
Сотирайте чесъна и лука в тиганче с малко хубав зехтин и 1 с.л. масло.
Прибавете доматите и гответе 1 мин.
Прибавете скаридите и варете докато порозовеят.
Сипете малко от водата, в която се е варила пастата и оставете всичко да покъкри няколко минути. След това прибавете лимоновия сок и останалото масло. Оставете да се вари и сгъсти за няколко мин.
Прибавете зелен лук и магданоз.
Прибавете пастата в соса и разбъркайте, след което веднага поднесете, пише opensourcefood.com.