Цялото семейство се влюби в този вкусен и лесен десерт, който всеки от вас може да направи!
Зарадвайте бизките си още днес
Необходими продукти:
За крема:
2 яйчни жълтъка
150 грама захар
кора от един портокал
сока от един портокал
4 супени лъжици натурално нишесте
300 милилитра прясно краве мляко
30 грама краве масло
За тестото:
180 грама вода
90 грама краве масло
щипка сол
щипка захар
130 грама брашно
3 яйца
Начин на приготвяне:
Започнете направата на десерта с крема, като за целта сложите жълтъците в подходящ съд. Добавете захарта, разбъркайте и настържете кората на портокала . Прибавете към яйчната смес и комбинирайте. След това отцедете сока на портокала, прибавете към продуктите и разбъркайте добре. Прибавете нишестето, комбинирайте и сипете прясното мляко. Бийте, докато се получи гладка смес без бучки. При нужда-прецедете.
Поставете на котлона и гответе, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато. Свалете охладете за 15-тина минути и след това прибавете маслото. Бъркайте, докато кремът поеме мазнината. Оставете да се охлади напълно.
Пригответе тестото, като в подходящ съд смесете водата и кравето масло. Поръсете с щипка сол и щипка захар и сложете на котлона. Гответе, докато масло се разтопи напълно. Свалете от огъня и сипете брашното. Бъркайте, докато сместа стане еднородна. След това върнете на котлона и на слаб огън гответе, докато леко залепне дъното на съда, като през цялото време бъркате енергично.
Свалете, охладете за 3-4 минути. Разбийте леко тестото с миксер и едно по едно добавете яйцата. Бийте, докато сместа стане еднородна. Напълнете в пош с накрайник звезда и във форма за печене, покрита с хартия, оформете кръгчета с диаметър около 3-4 сантиметра. Върху първия слой оформете още един, за да станат еклерите по-плътни. Повторете с останалото тесто.
Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете за 15 минути или до златисто. Извадете и оставете да се охладят напълно. След това срежете всеки кръг на две през средата.
Напълнете крема в пош и нанесете по долната половина на еклера. Сложете горната му част и поставете. Повторете с останалите.
Подредете в съд за сервиране и поръсете с пудра захар.