×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фон дер Лайен: Русия изнудва със спирането на газа


27 Април 2022, Сряда, 12:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Ние сме подготвени за този сценарий, заяви още тя

Съобщението на „Газпром“, че едностранно спира доставките на газ за клиенти в Европа, е още един опит от страна на Русия да използва природния газ като инструмент за изнудване.

Това се казва в изявление на председателя Фон дер Лайен след съобщението на „Газпром“ относно прекъсването на доставките на газ за някои държави — членки на ЕС Това е необосновано и неприемливо и показва още веднъж ненадеждността на Русия като доставчик на газ.

Ние сме подготвени за този сценарий. Поддържаме тесни връзки с всички държави членки. Работим за осигуряване на алтернативни доставки и на възможно най-добри нива на съхранение в целия ЕС.

Държавите членки въведоха планове за действие при извънредни ситуации точно за подобен сценарий и работихме с тях координирано и солидарно. В момента се провежда заседание на координационната група по въпросите на природния газ. Очертаваме нашия координиран отговор на ЕС.

Ще продължим също така да работим с международните партньори за осигуряване на алтернативни начини на снабдяване. Ще продължа да работя с европейските и световните лидери, за да гарантирам сигурността на енергийните доставки в Европа.

Европейците могат да са сигурни, че сме единни и напълно солидарни с държавите членки, засегнати от това ново предизвикателство. Европейците могат да разчитат на нашата пълна подкрепа.


В категории: Войната в Украйна


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Просто бабичка
27.04.2022 18:14:15
1
1
А добър ден лайнянке. Голямата работа ЕС май стана малка. Много тежка и проста евро администрация. Сега яж лайна.
11.
Икономическа интеграция
27.04.2022 18:12:33
0
0
Войната в Украйна разби много от илюзиите на Запада. Основната илюзия бе, че след края на Съветската империя сме навлезли в ера, в която войната вече е невъзможна. Вече знаем, че икономическата интеграция на геостратегически съперници не е гаранция за мир. За съжаление сега сме път да се простим и с илюзията, че ядрените оръжия правят войната между великите сили невъзможна. Не и когато има тактически ядрени оръжия. Не и когато един диктатор, какъвто е Путин, смята, че всеки момент може да бъде свален.
10.
Тимофей
27.04.2022 16:12:16
0
3
Госпожо Лайнен,нали се правихте на много важни умни и можещи, ами вземете и си направете газ и си го ползвайте като намерите за добре, така де.
9.
Тимофей
27.04.2022 16:05:33
0
1
Госпожо Лайнен,нали се правихте на много важни умни и можещи, ами вземете и си направете газ и си го ползвайте като намерите за добре, така де.
8.
Бил
27.04.2022 15:54:22
0
3
То пък Западът не се опитва да изнудва Русия като и замрази 300 млрд. евро държавни активи.
7.
_nib_
27.04.2022 15:11:28
0
3
Само глупаци могат да наложат санкции на себе си.
6.
@@@
27.04.2022 15:02:47
0
4
Какво точно да направим като 40 % от суровините на планетата са точно в Русия ? Американците открито твърдят че това не е справедливо и както виждате работят по въпроса...Алтернативите разбира се са много хубаво нещо ама къде са ? На приказки ги има , на практика не...Съгласна ли е Европа драстично да си понижи жизненото равнище за да навреди на Русия ? Ако да....изхода е намерен...
5.
Каза
27.04.2022 14:09:07
2
5
Която изнудва да "ваксинира" населението автор печелят милиони в секунда...айде марш, бе рептил дърт!!!
4.
баба Меркелица
27.04.2022 13:43:25
11
5
" ...опит от страна на Русия да използва природния газ като инструмент за изнудване"

А, добър ден! поне от 20 години ви се повтаря отвсякъде, включително и от САЩ, че Русия чрез газта обвързва икономически Европа и се подготвя за нова война. Но ПОЛИТКОРЕКТНИТЕ ТОЛЕРАСТИ на баба Меркелица и компания се правеха на луди и поощряваха Империята на злото, мъките и страданията - Северен поток 1, Северен поток 2, Турски поток, Гербаджийски поток и т.н. Впрочем ПЪТНАТА КАРТА на Гербаджийски поток изчезна и още не е намерена (няма и да я намерят) - защото Мутрата и неговите разбойници са поемали на ТЪМНО предателски АНГАЖИМЕНТИ към Путинова Русия.
И сега се правим на изненадани, че 2 + 2 правело 4. Ами толкова е, чак сега ли го разбрахте.
Още Бисмарк навремето е казал - "Всеки договор с Русия не струва дори колкото хартията върху която е написан".
3.
*********
27.04.2022 13:11:21
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Истината
27.04.2022 13:08:29
2
15
А ти какво и очакваш ма Лайенер ?Да ти се кланя и да ти се радва, че я обсипваш със санкции.Другите можем да си ги въртиш на малкият си пръст, включително и наш Кирчо, но тук не си познала
1.
Да си изнудва
27.04.2022 12:48:38
16
3
НЕМА да плащаме в рубли.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма успехи нито в любовта, нито в тв ефира Няма успехи нито в любовта, нито в тв ефира Ако бих участвал в нещо, то би било свързано с артистичното, но и с елементи на непознатото, призна Евгени Генчев Ужас във влака! Якето на жена е цялото в кръв заради дървеници, а приятелката й ще си изхвърли мебелите Ужас във влака! Якето на жена е цялото в кръв заради дървеници, а приятелката й ще си изхвърли мебелите  Катя Атанасова с алергична реакция след кошмарното пътуване от Варна до Казанлък, макар че си взела билет за първа класа Може ли МВР да ограничи купения вот? Цветлин Йовчев посочи кой може да фалшифицира изборите Може ли МВР да ограничи купения вот? Цветлин Йовчев посочи кой може да фалшифицира изборите Бившият председател на ДАНС и ексминистър обясни и защо фокуса на шпионският скандал с пейджърите бомби се измества към България Кой ще поеме отговорността за смъртта на колоездач, паднал в шахта в Пловдив Кой ще поеме отговорността за смъртта на колоездач, паднал в шахта в Пловдив Екип от ВИК, който се явява и управляващ този проект, в момента извършва разследване Явор Божанков повежда бургаската листа на ПП-ДБ Явор Божанков повежда бургаската листа на ПП-ДБ Юристът изненадващо се озовава във Втори МИР Бургас  Изтича срокът за подаване на партийните листи в РИК за изборите Изтича срокът за подаване на партийните листи в РИК за изборите В 0:00 часа на 27 септември започва предизборната кампания за вота на 27 октомври Телецът да си охлади емоциите, а Стрелецът да си обуздае апетита! Телецът да си охлади емоциите, а Стрелецът да си обуздае апетита! Хороскоп за деня – 24 септември 2024, вторник  ПП остана без водач в Бургас, акад. Николай Денков отива в 25 МИР ПП остана без водач в Бургас, акад. Николай Денков отива в 25 МИР Националният съвет обсъжда възможен заместник, някои предложения са екзотични Консумацията на броколи може да реши този проблем Консумацията на броколи може да реши този проблем Повече от един милиард възрастни по света имат високо кръвно налягане, което го прави изключително важен обект на изследвания и здравни интервенции Националният ни отбор по състезателни дронове заминава за Световното в Китай, но се нуждае се от вашата подкрепа Националният ни отбор по състезателни дронове заминава за Световното в Китай, но се нуждае се от вашата подкрепа Какво представляват състезанията с дронове, вижте в следващите редове
492 са вече жертвите на израелските удари в Ливан 492 са вече жертвите на израелските удари в Ливан Атакувани са 1300 цели на Хизбула, а групировката обяви, че е изстреляла 200 ракети по Северен Израел Ще донесе ли мир „мирната формула“ на Зеленски? Шолц му попари надеждите Ще донесе ли мир „мирната формула“ на Зеленски? Шолц му попари надеждите Петер Сиярто пък говори за Трета световна война Харис поведе пред Тръмп с 5%, твърди проучване Харис поведе пред Тръмп с 5%, твърди проучване Данните са от национално проучване на NBC, като според публикацията отразяват растящия ентусиазъм сред демократите преди вота Загуби човека, на когото посвети последната си титла Загуби човека, на когото посвети последната си титла 56-годишната Меги Раучеге е починала тази събота, губейки своята продължителна битка с рака Искате ли го в Биг Брадър Искате ли го в Биг Брадър Бо е първият седмичен финалист, който ще участва във финалното гласуване и е на крачка от това да влезе в Big Brother Почина дипломатът Милен Люцканов Почина дипломатът Милен Люцканов Той бе голям патриот и приятел на общността ни, на църквата и на училищата ни Фенове на гробарите направиха тази глупост Фенове на гробарите направиха тази глупост Погромът е станал часове преди голямото дерби с Цървена звезда, което е тази вечер от 20:00 часа Ако Русия спечели войната, вие ще загубите всичко, каза Зеленски в САЩ Ако Русия спечели войната, вие ще загубите всичко, каза Зеленски в САЩ Ако Украйна не беше дала отпор, Путин щеше да стигне по-далеч, каза той Рекордни загуби на вода в три области Рекордни загуби на вода в три области Общо за страната до потребителите не стигат около 2/3 от количествата Какво се случва? Сняг покри Южна Африка Какво се случва? Сняг покри Южна Африка Заради снега бе затворена магистралата, свързваща Йоханесбург с крайбрежния Дърбан
Д-р Мирослав НЕНКОВ Д-р Мирослав НЕНКОВ На 27 октомври искам да видя как лъвовете излизат да гласуват и не се оставят на мишките Виц на деня Виц на деня - Как си Пешо?
- Няма живот, ей. Навън ковид, у дома - чума
Виц на деня Виц на деня - Г-н полицай, пред вас играят хазарт а вие нищо не правите!
- Ха, търсете си други глупаци! Вчера заложих пет бона и ги изгубих всичките.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женската логика е създадена единствено за да съсипе мъжката психика
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори