Рецепта за шоколадово-бисквитени яйчица, идеални сладки за Великден
Стават изключително вкусни
Великден все повече наближава и в тази връзка ви предлагаме интересна рецепта за сладки - бисквитени яйчица.
Необходимите продукти са:
бисквити - 3 опаковки чаени
течен шоколад - 1 с.л.
масло - 1 с.л.
какао - 1 с.л.
вода - 1/3 ч.ч. гореща
захарни пръчици - за овалване
кокосови стърготини - цветни за овалване
Приготвяне:
Начупваме бисквитите в купа. Добавяме маслото, какаото и течния шоколад. Заливаме с горещата вода и разбъркваме.
След като леко се охлади размачкваме добре с ръце. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 4-5 часа.
След това отделяме с ръце по малко от сместа, правим на топче, а след това от топчето оформяме яйчице.
Овалваме яйчицата или в захарни пръчици, или в кокосови стърготини и ги подреждаме в чиния.
Прибираме ги и ги държим в хладилника.