×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Федералният резерв на САЩ ударно понижи лихвите с 50 пункта
  • Кола се вряза в кухнята на възрастна жена в село Къкрина, по чудо няма пострадали
  • Община Бургас вече използва дрон с изкуствен интелект
  • 10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от останалите сред най-бедните
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътните фирми останаха без пари след лют спор в парламента


Пътните фирми останаха без пари след лют спор в парламента
Предложението е на Светата Троица. Да кажат, че има корупционни практики, призова Тошко Йорданов от ИТН. Парламентът става за смях, добави той
15 Април 2022, Петък, 07:04 ч.
Автор: Флагман.Бг

Утре няма как да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища, предупреди министър Гроздан Караджов

Спор между коалиционните партньори от „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“ остави изненадващо пътните фирми без пари, съобщава бТВ.

Малко преди полунощ депутатите отхвърлиха всички предложения за отпускане на средства към тях, макар премиерът Кирил Петков да обеща държавата да се разплатят до две седмици половината от задълженията.

„Парите тук не са проблем, не е проблем в тези разплащания на строителите, проблемът е в невъзможността да се възлагат ремонти  на критични места, които са важни за хората. Просто нямам думи“, коментира министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Преди гласуването Караджов се обърна към депутатите с молба да вземат решение, защото "утре няма как да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища", съобщава Нова телевизия.

От "Продължаваме Промяната" настояват за по-строг контрол върху допълнителните средства, които трябваше да бъдат платени на фирмите. Затова предлагаха това да стане със санкция на Народното събрание, след становище на антикорупционната комисия, на база доклад на междуведомствената работна група. 

Според предложението на вносителите и редакцията на регионалната комисия разплащането трябваше да стане с решение на Министерския съвет.

"За" проекта на правната комисия се обявиха 102-ма депутати от ПП, БСП и "Демократична България", а против бяха 108 (от ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", ДПС), 11 се въздържаха, деветима от тях от "Възраждане".

Дебатите по проектите, които продължиха около четири часа, доведоха до грандиозни спорове в пленарна зала.

“Новото предложение е от същата Света Троица. Да кажат, че има корупционни практики и законодателната власт не е на работа. Сега парламентът става за смях пред опозицията. Дали да приемем предложението на Лена и премиера, или това на Асен Василев, Лена и премиера”, коментира Тошко Йорданов от ИТН.

“Когато единият от коалиционните партньори говори против другите и опозицията ръкопляска, е тревожно за всички български граждани”, заяви Искрен Митев от ПП.

“Г-н Митев, тревожно е, когато изричате лъжи. Да ми казвате, че аз не искам контрол, е лъжа”, отговори му Гроздан Караджов.

Опозицията от своя страна попита защо трябва казусът да се решава от Народното събрание и защо само част от парите ще тръгнат към фирмите за пътни реформи.

Малко след решението премиерът написа в профила си във „Фейсбук“, че предложението за изплащане на обещаните 655 млн. лв. към пътните строители ще бъде повторно внесено днес.

„Няма да губим нито ден“, обеща Петков.

В сряда протестиращите пътни строители от Бургас споделиха пред репортер на Флагман.БГ, че не получават заплати и преди Великден не могат да платят дори сметките си за ток.

Ако държавата не си изпълни задълженията и няма преведени средства, собствениците на фирмите ще са принудени да освободят служителите си, а по пътищата ще зеят все по-големи дупки.

 


В категории: Политика


6 летища не стигат на Лондон
6 летища не стигат на Лондон 19/09/2024, Четвъртък 18:58 0
12
Коментара по темата
12.
Комедиантите, ВЪН!
15.04.2022 11:14:05
2
1
26 млн. лв са жълти стотинки за държавата. Нямат, бе! Всичко е изкрадено. Харчат от ПВ и чакат от Европа, ама оттам , три за Киро, пълни, че преливат. Аматьори.
11.
Хахах
15.04.2022 09:55:14
1
4
Лиже ли лиже изтъркания трол паляк с прякорчетата. Бори са баце два жълти *апута да му напълни до горе
10.
Тошко Африкански
15.04.2022 09:41:35
0
2
се предполага , че е Свети Петър, щом другите са Светата Троица ?!
9.
Хак им е
15.04.2022 09:39:29
2
5
На Кирчо и Кокорчо....
Въпросът с плащането на пътищата щял да се решава от Парламента ?
Чунким Боко все така правеше !
Мяташе се човека на дижипката, натоварваше вътре Нанката, Горанката и Севдето и пайдус на магистралата !
Там, на банкета, до багера и нахилените бригадири се раздаваха парите (като обещания ,де, не в брой), но пък цареше разбирателство и примирие !
Сега Парламент, ала-бала , Боко дори не знаеше къде е Парламента!
8.
До2
15.04.2022 09:28:40
2
4
Тоя външен дълг, който им остави Боко няма да се изплаща, викаш, а ?!
Възлаганата работа на пътищарите без да е обезпечена със средства е ташак работа, казваш?!
7.
А колко просто беше
15.04.2022 09:20:20
1
6
когато парите за пътища се раздаваха от джипката ?!
Същият този полуидиот Тошко се възмущаваше точно от това, а сега слага прът , когато въпроса се решава от парламента !
6.
Ококорен гей злодей
15.04.2022 08:40:38
3
5
Ще сменят едните фирми с други и няма комисионни за Курнела и Герб,ако се напъне някой, Мустафа ханъм ше го привика. Ако и там се блещи ще му извадят говнените гащи по медиите и те така.
5.
Комедианта отдолу,
15.04.2022 08:31:04
7
8
кога Харварда успя да опука 11 млрд. лв? Баба Мика вдяна тези , за какво дойдоха, а ти още не си!
4.
Асдфг
15.04.2022 08:24:49
1
12
Абе те хубаво мрънкат за пари ама защо не им проверите качествената работа. Нормално ли е нов път след 1 година да е като на 10 години. Отделно за 1км се плащат сумати милиони за камани и асфалт само. За тези пари пътищата трябваше да са като стъкло.
3.
Хаха
15.04.2022 08:12:15
12
16
Истината е че си много кух трол.
Нищо че се правиш на професор по икономика.
Дебелата крадлива свиня от банкя ограби всичко каквото можеше
2.
Истината
15.04.2022 07:51:47
15
15
Е,че няма пари,Бойко им остави 12,4млрд.лв фиск,сега е 4,5 млрд.повече не може да се пипа,32млрд. външен дълг,сега е 45млрд.вече никаква външна банка не ИМ дава заем,след 2 месеца ФАЛИТ.
1.
...
15.04.2022 07:49:07
5
21
в България досега такъв цирк в Парламента не е имало НИКОГА! За с ях станахме
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Излагацията е публикувана в официалната страница на Лидл във Facebook Как барман от Слънчев бряг влезе 15 години зад решетките за далавери Как барман от Слънчев бряг влезе 15 години зад решетките за далавери Той внасял бутилки, крадят част от оборота и пробутвал проститутки на богати западняци Арестуваха хероиновия бос Драго Шопа за двата смешни обира в адвокатска кантора Арестуваха хероиновия бос Драго Шопа за двата смешни обира в адвокатска кантора Адвокат Райна Ш. може да си отдъхне, спипаха наглеца, който я тероризираше  Заснеха 6 късометражни филма в Бургас, излъчват ги утре премиерно в Дома на Нефтохимика Заснеха 6 късометражни филма в Бургас, излъчват ги утре премиерно в Дома на Нефтохимика Лентите са подготвени от участниците във кино работилницата, под професионалния поглед и съвети на Ники Илиев, Башар Рахал, Михаил Маихайлов, Ваня Николова, Георг Киряков, Веселин Менкаджиев, Любомира Башева Пребиха го Пребиха го Повече от година той получавал предупредителни бележки, чупили му и чистачките Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Всички медии и социалки гръмнаха с изпълнението на русокосата фурия, която без забавяне се възползва от безплатната реклама и вдигна хонорара си за участие на кръгло 5000 лева Връща се в ефир до Маги Халваджиян Връща се в ефир до Маги Халваджиян Известно е, че двамата се разделиха през 2012 година, след като предаването „Море от любов“, което се излъчваше по Би Ти Ви, бе спряно Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя Какво крие в шкафа Какво крие в шкафа Тя къта над 100 обеци в три чекмеджета, но към другите аксесоари не проявява интерес Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време, гневен е Dj Marten Roberto
Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
"Я, чакай, а трите желания" - казала рибката.
"Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че Бяла Роза и Луда по тебе ги нямам"
Виц на деня Виц на деня Дефиниция на Карма:
Аз и приятел тичаме след влак!
Той успява, аз не!
Той се смее, аз не!
Той седи в грешния влак, аз не!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Толкова рязко преминаване от студена бира на греяна ракия - не си спомням.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори