Рецепта за задушени пилешки дробчета по гръцки
За перфектна визия поръсете се пресен с магданоз преди поднасяне
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки дробчета - 500 г пресни
лук - 2 глави
чесън - 4 - 5 склидки
доматено пюре - 200 г
бяло вино - 150 мл
магданоз - 1 връзка или на вкус
сол
черен пипер
червен пипер
риган
мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо измиваме дробчетата, отцеждаме ги в цедка и подсушаваме с домакинска хартия. Загряваме олио или зехтин в дълбок тиган и запържваме почистените и нарязани скилидки чесън за около 20 секунди или леко да се ароматизира олиото. След това добавяме пилешките дробчета. Готвим около 3 минути и след това добавяме лука. Готвим на средна до ниска степен.
След като се запържат лукът и дробчетата, добавяме черен пипер, риган, мащерка и сол. Прибавяме доматеното пюре и оставяме да се запържат и задушат за около 10 минути, след това бялото вино. Задушаваме до сгъстяване.
Поръсваме пресен с магданоз преди поднасяне. Насладете се на това невероятно вкусно ястие! Задушените пилешки дробчета по гръцки са чудни.