Кои ядки консумират хората в добра форма
Вкусни и полезни
Когато се стремим да сваляме излишни килограми или да поддържаме теглото и фигурата, които сме постигнали, знаем, че приемът на здравословни мазнини е от съществено значение. Полезните мазнини не са враг на нашето тяло и добра форма, стига да не прекаляваме с тяхната консумация.
Ядките са добър пример за вкусна и полезна храна, подходяща за отслабване, богата на важни мазнини, които също подпомагат изгарянето на излишни калории. Когато видите някой, който се занимава активно със спорт, не забравяйте, че добрата му визия се дължи и на правилния начин на хранене, като ядките също влизат в менюто му.
Вижте кои 4 вида ядки консумират хората в добра форма и защо.
Фъстъци, фъстъчен тахан, фъстъчено масло
Фъстъците са отличен източник на мононенаситени мазнини, за които се смята, че помагат за поддържане на нивата на тестостерон. Ядките също така имат по-високо съдържание на протеини от повечето други ядки и ниско съдържание на въглехидрати, което ги прави едни от по-здравословните и по-полезни ядки, които можем да консумираме, особено ако искаме да отслабнем и да стегнем фигурата си.
Фъстъци можете да консумирате и под формата на фъстъчени тахан и масло. Разбира се важно е те да не бъдат с добавени сол, захар и допълнителни мазнини.
Бразилски орехи
Бразилските орехи са с по-високо съдържание на мазнини, селен и по-ниско съдържание на въглехидрати. Те са чудесни за добавяне към шейкове, смутита, като малка закуска между основните хранения, когато сте гладни. Селенът е много важен минерал и антиоксидант, който поддържа силен имунитета ни, мускулната сила, поддържа добра функцията на щитовидната жлеза, която от своя страна контролира метаболизма.
Бадеми
Едни от най-полезните ядки, които хората в добра форма не пропускат да добавят към менюто си. Бадемите са изключително богати на протеини и фибри. Също така консумацията им ни осигурява мононенаситени мазнини, витамин Е и магнезий, които са много полезни за сърдечното здраве.
Според редица западни изследвания, бадемите могат да подпомогнат загубата на мазнини. Разбира се, ядките трябва да са сурови или печени, но без сол и други овкусители. Бадеми може да консумираме и под формата на бадемов тахан.
Орехи
Вкусните орехи ни осигуряват прилично количество алфа-линоленова киселина. Това е растителната форма на омега-3 мастните киселини. Доказано е също, че орехите са едни от най-важните ядки за поддържане на добра мозъчна и сърдечна функция.
Спомагат за производството на азотен оксид от тялото ни, който е от решаващо значение за поддържането на еластичността и разширяването на кръвоносните съдове и спомага за поддържането на здравословни нива на холестерола. Орехи можем да добавим към менюто си и под формата на орехов тахан.
Източник: az-jenata.bg