×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Костов: Голям е рискът войната да излезе извън Украйна


07 Март 2022, Понеделник, 19:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Позицията ни е опасно колеблива, смята бившият премиер

"Правителството не може да се спотайва, да угаждат с фалшив батальон. Те трябва да реагират, да заемат позиция, защото иначе ще бъдат обвинени, че са вдигнали цените, а не го е направила войната в Украйна. Позицията ни е опасно колеблива.

Службите ни не са достоверни и не може да им се вярва. Важно е къде е смелостта на новия военен министър и къде ще застане. Властта да бъде смела, да има кураж и да води хората". Това заяви бившият премиер Иван Костов за "На Фокус".

За него всеки превзет град в Украйна нанася голяма щета на руския народ. "Всяка победа на Путин е поражение за Русия. Как може да нападат Киев, майката на руските градове. Сега задачата на Путин е да ги деукранизира, те се обединиха около своята идентичност", каза той. 

По думите му Путин или минира гравитацията на Русия като световна сила. "Православието го разстреляха в тази война. Той елиминира Русия и е най-опасен за своята страна. Като се лиши от всички притежания, остава само една озъбена военна сила. Ще праща в ужас, но никога няма да привлича. И допълва, че санкциите са неочаквано бърза реакция на ЕС и НАТО. 

"Европа и Западът са река с много ръкави в спокойна местност, но в улея на войната се е устремила с все по-нарастваща сила. Този ефект Путин изобщо не е очаквал. Няма как НАТО да затвори небето на Русия, това ще доведе до война, би било много лошо. Голям е рискът да излезе войната извън Украйна. Шансът руската армия да завладее цяла Украйна е много малък, а прогнозата за дългосрочна война е вярна, а конфликтът ще донесе страдания с бедствени мащаби", посочи Костов. Според него руснаците няма какво да направят на ядрените централи, а просто искат да причинят енергийна криза.

Костов смята, че ако отстранят Зеленски, той ще се превърне в икона, която винаги ще стои между Русия и Европа. "Русия ще се самоизолира за десетилетия напред, самият Путин се е изолирал, това не е хубаво и най-много ме плаши", подчерта бившият премиер.

Подкрепата за Путин у нас е намаляла два пъти от началото на инвазията, а Костов счита, че част от нея ще се възстанови след определено развитие на военните действия. 


В категории: Войната в Украйна


15
Коментара по темата
15.
До 12
08.03.2022 09:13:09
1
3
НАТО ще ни защити, ти почни да се учиш как се прави Молотов , а Радев , Кирчо/Кокорчо , Паси, Костов ще ни повдигат бойния дух с ежедневни комюникета. Изтрябвала му на Путин Бг.
14.
Кондйо
08.03.2022 08:33:01
1
1
Може ванйо путин обмисля да спусне парашутисти в софия е тогава в софия и мишките ще изчезнат
13.
ivan
08.03.2022 07:49:13
1
5
Костов корав копанарин си и за тебе ще има един автомат да живее България
12.
Пешо до Критикарите на И.Костов
08.03.2022 01:49:46
3
6
Отплеснахте се да го плюете. Виждам, че имате слюнка. Докажете, че имате и мозък. И на мене не ми харесват някои дела на И.Костов, но в случая е прав. Полуостров Крим е завзет от руснаците. Оттам до България е колкото от Шабла до Силистра. Украйна е буферът между Русия и нас. Падне ли, ние сме наред. Ха плюйте тогаз !
11.
Dada
07.03.2022 22:54:58
3
11
Тебе първи ще те гръмнат.Руснаците мразят циганите.Долен крадец.Продаде държавата
10.
До 1
07.03.2022 22:51:45
2
6
Тя една икономика беше... папагал...
9.
1234
07.03.2022 22:11:20
3
4
Kolko da mu namalqt ma pedal ot KTB 6 miliarda na kade da namalqt nadolu ili nagore
8.
Р
07.03.2022 21:51:15
5
16
Намаляха ли паричките циганин много често взема да се появяваш.
7.
доктор менгеле
07.03.2022 21:17:33
6
17
ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ПАК ИЗКОЧИ ОТ ХРАЛУПАТА .ПРЕДЛАГАМ ИЗЛЕЗЕ ЛИ СТАТИЯ С НЕГО ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ НИТО ДА СЕ КОМЕНТИРА
6.
Дрис Иванов
07.03.2022 21:10:51
1
6
Днеш шъм на кило ръкиъ и никуй да ни мъ жакаша щото ши ишкаръм партижанскиъ ши пиштулет. Шлава на дундуркити на Жуже!
5.
HellRaiser
07.03.2022 21:10:10
6
3
Za toq trqva AGM-114 Hellfire
4.
nov
07.03.2022 20:28:38
5
14
vodaca ti kade ni povede po tocno PRODADE ti ne si balgarin
3.
Дернев
07.03.2022 20:19:54
0
6
#2
Този път после няма да има кой да брои годините.
2.
пецата
07.03.2022 20:13:59
4
5
2rata svetovna voina, po vremeto na napoleon i dr vremena e imalo ei takiva razbira4i , posle evropa e mal4ala za edni 50 g
1.
Др Иванов
07.03.2022 20:09:51
12
35
ТИ ЛИ КОМЕНТИРАШ СИТУАЦИЯТА БЕ ,ЦИГАНИН МИРИЗЛИВ...ТИ ,КОЙТО ПРОДАДЕ ИКОНОМИКАТА НИ,ТИ КОЙТО ДОКАРА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯДА....ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ ИЗГНИЛ В ПАНДИЗА...МАМИЦАТА ТИ МРЪСЕН ИЗРОД...ИЗЧАДИЕ АДОВО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Определено знае как да провокира  Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Докато с Ути Бъчваров опитваха да познаят възрастта на чаровен готвач на име Мартин, Лара не само остана впечатлена от външния му вид, но и направи шеговита закана Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина При гладуване тялото ви „похапва“ от собствената ви мускулна тъкан, не от мазнините Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета  Това няма да върне нашите колеги, коментира министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав 37-годишният бургазлия тръгна от видинското село Ясен, а финалната му точка бе на историческо място - кораба “Радецки” в Козлодуй Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Шокиращи кадри! Роза живее втори живот с изваден яйчник, две счупени ръце и разбита уста Умирай, повтарял ревнивият й съпруг, докато я удрял с лопата и счупил дъска в главата й   Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Теглят с жребий машините за гласуване, които ще преминат през удостоверяване Ще присъства служебният премиер Димитър Главчев и членове на ЦИК Овенът и Близнаците да внимават с парите, а Стрелецът може да започне да чете мисли Овенът и Близнаците да внимават с парите, а Стрелецът може да започне да чете мисли Хороскоп за деня – 20 септември 2024, петък Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Нерде Карнобат, нерде Каварна или как Лидл се изложи брутално Излагацията е публикувана в официалната страница на Лидл във Facebook
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори