Рецепта за шотландски яйца
Ето как да ги приготвите
Продукти:
Олио за пържене
6 големи яйца
600 г кайма (може и от сурова наденица)
1 чаена лъжица горчица
1 щипка индийско орехче
1 щипка лют червен пипер
1 чаша галета
½ чаша брашно
2 разбити яйца за овалван
Приготвяне:
Сварете яйцата. След това ги охладете със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Обелете ги внимателно и оставете настрана.
Смесете каймата, горчицата, подправките и омесете. Оформете 6 броя топки. Всяка топка поставете върху найлоново фолио и притиснете добре, така че да стане плоска и по-широка. В центъра сложете по едно яйце. Увийте каймата около яйцето, така че да го обгърне плътно.
Оваляйте всяка топка в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържете до златиста коричка.