Рецепта за печена бяла риба с хляб, чери домати, маслини и каперси
Ето как да я приготвите
Продукти
4 филета бяла риба х 150-180 г
3 филии хляб с квас
3/4 ч.ч. чери домати (пресни или от консерва)
3-4 бр. филенца аншоа
3-4 стръка мащерка
125 мл сухо бяло вино
100 мл зехтин екстра върджин
1/2 ч.ч. черни маслини
2 с.л. каперси
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накъсайте хляба на едри парчета.
В дълбока тавичка сипете 2 с.л. зехтин. Изсипете чери доматите, разпръснете каперсите, филенцата аншоа и маслините, на които сте остранили костилките. Върху тях разпръснете стръковете мащерка и залейте с бяло вино. Разпределте и късовете хляб по такъв начин, че 3/4 от тях са потопени в сместа, а върховете им стърчат отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
Върху запечените хляб и домати подредете филетата бяла риба (без кожа и кости). Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете още 15-18 минути.
Щом извадите изпечената риба, полейте я с образувалия се сос.