Рецепта за кето тиквен чийзкейк
С ниско съдържание на въглехидрати
Продукти:
За тестото:
1 чаша бадеми
1 чаша пекан
2-3 супени лъжици подсладител по избор
3 супени лъжици масло, разтопено
За пълнежа:
250 г крема сирене на стайна температура
2/3 чаша подсладител по избор
430 г тиквено пюре
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица джинджифил на прах
¼ чаена лъжица карамфил на прах
¼ чаена лъжица сол
3 яйца
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В блендер или кухненски робот смелете на ситно двата вида ядки. Към тях добавете маслото и подсладителя. Разбийте отново до смесване на продуктите. Поставете основата на дъното на кръгла форма и притиснете добре с пръсти. Добре е формата да е с хартия за печене на дъното. Печете до леко златисто или за 10-15 минути. Оставете да изстине за още 10 минути.
Отново в купата на робота или с ръчен миксер разбийте крема сиренето с 2/3 чаша подсладител за около 2-3 минути. Добавете тиквеното пюре, ванилията, подправките и разбивайте за още няколко минути до гладка смес. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте след всяко. Излейте пълнежа върху основата във формата. Загладете с лъжица или шпатула. Печете в загрятата фурна за около 45-50 минути. След това оставете да изстине напълно за 30 минути. Прокарайте нож по ръба, за да отделите внимателно чийзкейка от стените на формата. След това отворете пръстена на формата и го отстранете. Оставете в хладилник за 4 часа преди сервиране.