Чеснови пилешки бутчета с пармезан
Бон апети
Продукти:
1/3 чаша зехтин
1 чаша настърган пармезан
1 чаена лъжица чеснова сол
1 чаена лъжица лют червен пипер
½ чаена лъжица чесън на гранули
8 бр. пилешки бутчета без кост и кожа
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Поставете фолио в тава за печене. Излейте зехтина в плитък съд. Смесете пармезана, чесновата сол, пипера и чесъна на гранули в друга плитка купа. Разбъркайте. Нарежете месото от бутчетата на едри парчета. Потопете ги в зехтина, а след това в сместа с подправките и пармезана, за да покрие. Подредете в подготвената тава.
Печете за около 25-30 минути или до златисто. Ако имате термометър, можете да се ориентирате кога пилешкото е готово, ако вътрешната му температура стане 75 градуса.
Източник: az-jenata.bg