Рецепта за въздушни яйца на очи
Бързо, лесно и интересно
Бързо, лесно, интересно. В основата на кулинарията са залегнали яйцата, които са едновременно полезен, евтин и достъпен продукт. Експериментите с тях винаги си заслужават, затова днес ви представяме още една опция, да си приготвите закуска, обяд или вечеря с тяхна помощ :
Необходими продукти:
яйца - 2 бр.
пресен чесън - листа
черен пипер
сол
оцет - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Внимателно се отделят белтъците и жълтъците, като внимаваме да не се спукат жълтъците. Белтъците разбиваме с миксер на пухкава гъста пяна заедно с оцета. След като сме разбили белтъците ги разделяме на две и слагаме върху хартия за печене (аз съм използвала листчета за мъфини), като ги оформяме като облаче.
Слагаме ги да се пекат за 5 минути на 200 градуса във фурната и след това изваждаме и слагаме отгоре в центъра по един жълтък, връщане във фурната за още 10 минути или до готовност. След като ги извадим от фурната ги поръсваме със ситно нарязан чесън, сол и черен пипер.