Хрупкави картофи в еърфрайър
Бон апети
Продукти:
500 г картофи
1 стрък розмарин, нарязан на ситно
3 листа градински чай, нарязани на ситно
2 скилидки пресован чесън
⅓ чаша зехтин
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете картофите на по-едри кубчета и ги сложете да се варят. Когато са почти готови и цели (не бива да се разпадат) може да ги отцедите в гевгир. Оставете ги в него за около 5 минути, за да се отцедят добре. В купа сложете подправките и зехтина, добавете картофите и разбъркайте всичко добре. Прехвърлете ги в кошницата на еърфрайъра. Гответе на 180 градуса за около 15 минути, като периодично разбърквайте и след това още 10 минути на 200.