Рецепта за джамбалая с пиле
Толкова е вкусно, че всичките ви приятели, които сте поканили на обяд, ще ви хвалят
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
дафинов лист - 2 бр.
лют червен пипер - 2 с.л.
сол - 1 и 1/2 ч.л.
бял пипер - 1 и 1/2 ч.л. смлян
мащерка - 1 ч.л.
черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
градински чай - 1/4 ч.л.
краве масло - 2 с.л.
шунка - 230 г пушена
пилешко месо - 350 г
лук - 2 бр.
целина - 2 стръка
чушки - 1 бр. зелена
чесън - 4 скилидки
доматен сос - 60 мл
домати - 3 бр п
илешки бульон - 6 мл
ориз - 300 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете всички подправки. Разтопете маслото в тигана на котлона, след това запържете ситно нарязаната пушена шунка. Извадете в чиния. Нарежете пилешкото на парчета с размер на хапка, след което запържете за 8-10 минути. Извадете на същата чиния.
Поставете всички ситно нарязани зеленчуци за джамбалаята (с изключение на доматите) и счукания чесън в тенджерата, добавете подправките и запържете, докато зеленчуците омекнат.
Върнете месото в тенджерата, добавете доматения сос, бульона, ситно нарязания домат и измития ориз, след което варете на слаб огън. Варете ястието с пилешко 1 час (докато оризът е добре сварен), след което отстранете дафиновите листа. Сервирайте джамбалаята с пиле топла.