Шампанското в Слънчев бряг двойно по-скъпо от нощувката
В зависимост от литровката на бутилката цените на шампанското варират от 1300 лв. за 3 литра до колосалните 2900 лв. за 6 литра
Бутилка шампанско от 750 мл ще ни излезе близо два пъти по-скъпа от нощувка на база All Inclusive в 5-звезден хотел в Слънчев бряг. Плажен бар на Южното Черноморие скубе зажаднелите за забавления младежи с двойна надценка на алкохолната напитка и около 33 пъти по-висока цена на традиционната за топлите месеци диня.
Справка в мрежата сочи, че докато хотелите в парти дестинация №1 свалят цените на нощувки и пакетни почивки с до 40% с цел да привлекат повече туристи, заведенията сякаш се опитват да си възстановят загубите, натрупани през изминалия пандемичен летен сезон, пише monitor.bg.
Така например петзвездната All Inclusive нощувка в разгара на лятото ще ни струва 126 лв. на човек при настаняване в двойна стая. В офертата са включени още безплатен чадър и шезлонг край басейна. Междувременно обаче в един от плажните барове в Слънчака ще трябва да броим по 220 лв. за по-малко от литър шампанско при продажна цена в магазинната мрежа от 98 лв. Това обаче далеч не е най-фрапиращата сума, която може да бъде открита в менюто.
В случай че сме по-голяма група и сме решили да се разхладим с газираната алкохолна напитка, ще ни излезе доста солено.
В зависимост от литровката на бутилката цените на шампанското варират от 1300 лв. за 3 литра до колосалните 2900 лв. за 6 литра. В онлайн магазините за алкохолни напитки те могат да бъдат открити на над два пъти по-ниски цени – 600 и 1170 лв.
При предлаганите в менюто десерти също се наблюдава значителна спекула. Докато в търговските вериги динята се търгува за около 0,90 лв. на килограм, в заведението на брега на морето цената й удря десетачка за едва 300 грама. В случай че решим да се поглезим със 750-грамово плато с ягоди, пъпеш, диня, киви, ананас, грозде и грейпфрут, пък ще трябва да броим 35 лв.
Пък и не виждам драма, бутилка, която струва 100 лв в магазина, в ресторанта или бара да се продава по 220 лв .!
Драмата е в това, че ресторантьора пак ще отчете загуба и държавата, респ. ние пак ще го подпомагаме, дотираме и компенсираме !
Сигурно онлайн купуваш без разходи за транспорт и такса платеж :)
Искаш да ти го сервират охладено и от сервитьорки, ами ще си платиш за гяволъка!
Кеф цена няма, така че стига с тези измислени сметки и сравнения!
Стой си у дома и само до спиди или еконт ходи,така ще инкасираш голяяяма печалба от икономия!
Знае се,че икономията е майка на мизерията!
Изводите всеки може да направи......