Как да направим меки стъпалата ни перфектни за плажа
Преди лягане масажирате краката си с вазелин и след това ги обувате в чорапи, на другия ден ефектът ще е изумителен
Лято е и ние обичаме да ходим боси, защото е топло и защото е приятно. По тревата, по пясъка, по килима. Да ходим боси освен това е полезно за нас. Но това се отразява на петите и кожата ни, а това може да се превърне и в постоянен проблем, който да не можем да преборим дълго време.
Една от основните причини е, че за разлика от всички други части на тялото ни, кожата на краката няма мастни жлези, като остава с един единствен източник на влага - потните жлези.
А те много често, особено в горещото време, с горещите и сухи повърхности, по които стъпваме боси, не са достатъчни за да овлажняват краката. Но не се притеснявайте и не игнорирайте проблема! Ето няколко лесни начини, с които да преборим това!
Вазелин
Ако вечер преди лягане масажирате краката си с вазелин и след това ги обувате в чорапи, докато спите (най-добре памучни), на следващия ден, след като ги изплакнете, ще бъдат меки и добре хидратирани.
Захар
Можете да си направите домашен скръб от зехтин и кафява захар 1:1 и хубаво натъркайте стъпалата си, а след 10-15 минути изплакнете с хладка вода.
Пчелен мед
За 10-15 минути накиснете краката си в топла вода с мед и вижте колко по-меки са станали след това, благодарение на естествените ензими, съдържащи се в меда, които лекуват кожата.
Мляко
Млечната киселина ви спасява от мъртвата кожа и стимулира растежа на нова. За това киснете краката си 1 чаша мляко разтворена в около 6-7 чаши топла вода и вижте как витамин А, съдържащ се в млякото, прави кожата ви да изглежда мека, нежна и здрава.
Лимонов сок
Лимоновата киселина разтваря като по магия мъртвата кожа. Накиснете краката си за 10 минути в лимонов сок и после с помощта на кърпа премахнете мъртвата кожа.
Сусамово масло
Най-ефективно е вечер преди лягане, след като сте киснали краката си за 10 минути в топла вода, след това да ги разтриете със сусамово масло. То е богато на витамин Е, три вида киселини и е известно със своите антибактериални свойства.