А ти правиш ли това в кухнята?
Решихме да си припомним някои интересни трикове за готвене
Колкото и добра домакиня да е всяка една от нас, има неща в кухнята, които понякога, дори и след години опит, все още не сме усвоили напълно.
Решихме да си припомним някои интересни трикове за готвене.
Сигурни сме, че част от тях знаете, но сме убедени, че други ще са новост за вас, която ще бъде полезна и практична в кухнята.
А ако при думата "готвене" не се изпълвате с ентусиазъм, сигурно ще ви заинтригува резултатът от едно британско проучване.
Според него хората, които готвят за другите, са по-щастливи и по-малко стресирани. Ето, сега не ви ли се прииска да метнете една мусака във фурната? ;)
Ето и кои са нещата, които хитрите домакини правят в кухнята:
Дайте пространство на зеленчуците
Не препълвайте съда за печене. Не слагайте вътре зеленчуци с мисълта „колкото се поберат“. Оставете им малко пространство – и печените зеленчуци ще станат двойно или тройно по-добри.
Довършвайте готвенето на пастата в тигана
Изсипвайте сварената паста в тигана със сос, разбъркайте за известно време и добавете малко от водата, в която сте варили пастата (и също така малко парченце масло по желание). Така вкусът на соса ще проникне в състава на пастата още по-добре и ястието ще е още по-неустоимо, когато го сервирате.
Киснете кафявия ориз
Накисването за една нощ на кафявия ориз улеснява варенето му.
Тенджерата под налягане е приятел в готвенето на бобовите храни
За да сготвите бобова храна с тенджера под налягане са нужни само 40 минути готвене без наблюдение (вместо 3 часа плюс киснене цяла нощ), за да получите перфектно меки, кремообразни отвътре, безупречно подправени зрънца нахут (или каквото и да е бобово растение).
На по-мазните храни се слага малко повече сол, за да се разкрие по-добре вкуса.
Източник: Една.бг