Как ще се промени животът ви, ако закусвате едно и също нещо всеки ден
Консумирането на една и съща храна всеки ден не само няма да ви навреди, но и ще се отрази благоприятно на вашето здраве
Още от малки не спират да ни повтарят, че закуската е най-важното ядене и никога не бива да я пропускаме. Често обаче или не ни остава време, или сме изчерпали нашите диетични идеи и залагаме на нещо бързо и "на крак".
Ще ни повярвате ли, ако ви кажем, че консумирането на една и съща храна всеки ден не само няма да ви навреди, но и ще се отрази благоприятно на вашето здраве... Вижте ползите
Ще имате повече свободно време
Колко минути на ден ви отнема, за да планирате цялото си меню? Представете си, че освобождавате част от това време за нещо, което ви носи истинско удоволствие. Ако закусвате едно и също нещо всеки ден, ще се освободите от трескавата дилема "какво да сготвя"... Е, поне до обяд.
Ще станете по-продуктивни
Някога чудили ли сте се защо Стив Джобс носи само черно поло, а Марк Зукърбърг се облича предимно с дрехи в сивата гама? Ако не сте толкова заети с битови терзания, ще имате възможност да насочите енергията си към нещо далеч по-продуктивно.
Ще осигурите на тялото си необходимата доза фибри и протеин
Изберете купа с плодове или обикновен омлет вместо зърнена закуска с голямо количество захар или вредна тестена закуска. Тялото ви ще ви благодари.
Ще отслабнете
Ако закусвате едно и също нещо всеки ден, ще имате по-голям контрол върху дневния калориен прием и ще се освободите от постоянната мисъл за храна.
Ще спестите пари
Ако закусвате овесена каша, необходими са само овесени ядки и мляко (и евентуално един плод или друга добавка). Това ще улесни седмичното ви пазаруване и ще ви предпази от непредвидено харчене на пари за скъпи хранителни продукти.
Ще се почувствате по-организирани и дисциплинирани
Ако правите едно и също всеки ден, то постепенно се превръща в навик. Поддържането на добри навици води до успех. Актрисата Дженифър Гарнър например започва да закусва със смути през 2018-та, за да влезе във форма за филма Peppermint, и впоследствие продължава да го прави и до днес.