Вижте собствениците на заведенията на Северния плаж и крайбрежната алея в Бургас
Концесионерът на пясъчната ивица запази миналогодишните антикризисни наеми - между 60 и 90 хил.лева за целия сезон
Какво ново ще има през лятото на 2021 г. на най-голямата пясъчна ивица в Бургас - Северния плаж, кои ще са отговорни за хигиената и качеството на храна и напитки, ще има ли нови заведения?
Ето какво показа проверка на Флагман.бг., която обхвана и алеята по брега. Със сигурност ще се появят две нови плажни заведения. Концесионерът на плажната ивица „Крам инс“ ООД е запазил антикризисните наеми от миналогодишния сезон, но въпреки това все още не може да запълни цялата търговска площ. Според неофициална информация всяко заведение плаща между 60 и 90 хил.лева за целия сезон.
Голяма част от плажните кръчми в момента са в неугледен вид, но се очаква през май да започне частичното им освежаване, защото плановете са на 1 юни всички да работят.
Сред приятните изненади ще бъде новото бижу на бургаския бизнесмен Кристиян Киров, който ще изгради модерно заведение, което ще се слива с хитовия клуб "Сакса бийч". (ВИЖТЕ ТУК)
Усилен ремонт вече тече и в обекта до него – „Рибарска среща“. Дългогодишен наемател е „Вкусомания“ ЕООД, собственост на Димитър Ташев. Ресторантът бе „изтърбушен“ през последните няколко месеца, подмени се целият интериор, направи се и сериозен ремонт в кухнята. Очаква се да посрещне първите си клиенти с изцяло подменен външен и вътрешен дизайн.
Плажният бар „Кариби“ отново ще се стопанисва от „Канторатами.бг“ ЕООД на Юлия Лазарева, а управител е Теодора Буковина. Заведението бе едно от малкото работещи и през зимните месеци, а концепцията му с максимално използване на плажа, където са разпръснати барбарони, определено се хареса на бургазлии.
До него е остров „Бали“ на бургаския ресторантьор Кирил Панайотов, който миналата година се прочу, след като собственикът поиска от две нахакани бургазлийки да си платят обявените като безплатни чадъри и шезлонги, тъй като съоръженията били в обсега на заведението и били обвързани с консумация. (ВИЖТЕ ТУК)
Капанът „Делфин“ е в крайно неугледен вид, отбеляза репортерският ни екип. Флагман.бг не успя да достигне до официална информация дали дългогодишниян му собственик Стефан Георгиев ще стопанисва отново плажното заведение.
Научихме обаче, че „Самба“ ще има нов наемател. Става въпрос за столичен бизнесмен. В момента върви освежаване и разширяване на площта на кръчмата в посока морето. Кой е мистериозният ресторантьор остава загадка, но наши източници твърдят, че е ново име за бургаския бизнес. Човекът искал да влезе с "летящ старт", представяйки нещо съвсем различно от това, което има до този момент на плажа. Остава да видим дали е възможно клоаката да стане привлекателно място.
„Тропикана“, която е на самата алея, откъм Морската градина, запазва собствеността си за предстоящия сезон. Наемател е „Интер“ ООД, а за управител е вписан Галин Статиров.
„Бийч бар Пилоу“ е здраво опакован отвън, но наш репортер надникна вътре и видя, че тече сериозен ремонт. Заведението се стопанисва от "Либерта Бургас" ООД на Георги Йорданов.
В съседното „Тортуга“ все още не са започнали подготовка за лятото. Ресторантът се стопанисват от Венцислав Вичев, който е съсобственик на емблематичния Далян „Чайка“ в Созопол.
Плажният ресторант "Севастопол" в момента се ремонтира. Наемател е Донка Григорова, показа проверка на Флагман.бг.
Наемател на плажния бар под летния театър е „Мидичка“ ООД на Никола Николов и Георги Лазарев. Обектът е един от новите за Северния плаж и се опита да работи целогодишно. Той залага на концепция, близка до тази на „Кариби“.
По информация на Флагман.бг малките будки за сладолед, царевица и напитки на плажа все още не са отдадени за този сезон.
Извън концесионната територия на плажа – в Приморски парк ще работят още няколко заведения, които са добре познати на бургазлии. Това са "Капана" и "Хоремагъ". Първото безспорно е сред най-оборотните в целия Бургас през летните месеци и е истинско предизвикателство да откриете свободна маса. Мнозина смятат, че там правят най-вкусната рибена чорба ишкембе по цялото Южно Черноморие. Заведението е от бюджетния клас и бе разработено от дългогодишния му собственик Христо Добрев, който се оттегли от ресторантьорския бизнес през 2018 година, прехвърляйки фирмата си на Кирил Трифонов и Снежана Михайлова.
Наемател на "Хоремагъ" в Морската гладина е „Фрог“ ЕООД на Радослав Стоянов. Той е дългогодишен стопанин на павилиона, работи само през лятото и е далеч от оборотите на съседните обекти.
До самия паркинг, отново откъм Приморски парк тази година ще се открият три нови заведения. Те ще заемат мястото на бившия ресторант „Капаните“ на Живко Сотиров (ВИЖТЕ ТУК). Трите парцела след общински търг бяха спечелени от „Саут бийч дивелъпмънт“ ЕООД на Васил Тошев Симов от кв.Рудник, „Джи пи финанс груп“ ЕООД, собственост на Гинка Атанасова Николова и „Виста 2013“ ЕООД на Станислава Станкова Ангелова.
„Воденицата“ бе частично освежена. Собственик на заведението е добре познатия Димо Димов-Пържолата, който наскоро излезе от затвора заради причинени средни телесни повреди при ПТП. (ВИЖТЕ ТУК)
Не е ясно защо спаха досега повечето кръчми, но явно сметнаха за необходимо да почнат да стържат, пробиват, и чукат точно когато се оправи времето и хората гледат да му се порадват. Повечето работа е вътрешна, не външна. Между тях и колоездачите и скутерите, които може да те отнесат по всяко време, няма и минутка спокойствие и "разходката" по крайбрежната алея на днешно време е стресово и опасно за живота начинание. Чух, че там не е разрешено вече да се карат колела, но очевидно това няма значение.
Браво на Кариби! Много приятно, свежо и колоритно местенце! Да имаше и някоя-друга палмичка, щеше да е още по-хубаво, но и така бива. Аз съм голям почитател на хамаците и люлката. Щеше да е чудно ако имаше и други подобни заведения, а не студени стъклени и метални хамбари като тези на Морска гара. Бали също ми харесва. Засега не съм се натъквала на неприятно отношение. Тропикана също бива. Пространството около колелото на Воденицата е приятно освежено. Днес хапнах там. Не беше лошо. Сервитьорката не ме вдъхнови особено, но сме в България... Почти единственото заведение с наистина професионално и дружелюбно обслужване е Happy, по понятни причини...