Домашна гранола с мед и ядки
Вкусно, полезно и диетично
Продукти:
325 г овесени ядки
100 г филиран бадем
100 г ядки пекан, счукани
150 г слънчогледово семе
80 мл масло от гроздови семки
120 мл мед
1 чаена лъжица ванилия, течна
1 супена лъжица канела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса. В голяма купа смесете овесените ядки, бадемите, слънчогледовите семки. В отделна купа смесете маслото от гроздови семки, ванилията, меда и канелата. Разбъркайте добре. Добавете ядките към сместа с меда и разбъркайте добре, докато полепне навсякъде. Разпръснете сместа върху пергаментова хартия в тава. Печете за 10 минути. Извадете от фурната и разбъркайте. Върнете във фурната а още 10 минути или до златист цвят.
Извадете гранолата от фурната и оставете да изстине напълно преди да я нарежете на квадрати и да я сервирате. Можете да я съхранявате до седмица в подходящ затворен съд.