Не сте яли такъв деликатес - Риба в кори за баница
Интересен начин да поднесете рибено филе
Продукти:
30 г разтопено масло
4 броя кори за баница
150 г филе от риба по избор
Сол и черен пипер на вкус
2 чаени лъжици пресен копър
3 супени лъжици лимонов сок
125 мл заквасена сметана
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете с разтопено масло всеки лист кори. Наложете ги едни върху други. Нарежете корите наполовина, след като сте ги намазали и наложили една върху друга. Овкусете рибеното филе със сол и пипер. Поставете рибата върху корите. Поръсете с копъра. Завийте на рула. Подредете ги в тавата за печене. Намажете с малко масло. Печете за около 15-20 минути или до златисто. Междувременно в малък тиган загрейте лимоновия сок, докато заври и се редуцира. Добавете към него сметаната и разбърквайте до получаване на гъст сос. Добавете лука, овкусете с още малко сол и пипер. Сервирайте рулцата със соса.