Вкусотия: Печени пилешки гърди с мед и горчица
Класика, която гали сетивата
Продукти:
3 парчета пилешки гърди без кожата
¼ чаша пълнозърнеста горчица
¼ чаша мед
1 супена лъжица зехтин
2-3 стрити скилидки чесън
1 ч. л. сушен розмарин или наситнен пресен
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В купичка комбинирайте горчицата, меда, зехтина, чесъна, розмарина, черния пипер, солта и разбъркайте. Сложете пилешките гърди в подходяща тава за печене, като на дъното ѝ капнете малко мазнина, след което ги намажете с маринатата. Покрийте с алуминиево фолио за печене и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 25-30 минути, след което премахнете фолиото и запечете до златисто. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.