Рецепта за пилешка яхния с целина, домати и моркови
Продукти:
2 супени лъжици зехтин
400 г пилешко по избор
1 глава лук, нарязан
4 стръка целина, нарязана
2 моркова, нарязани
2 скилидки чесън, нарязан или пресован
120 мл пилешки бульон
400 г домати от консерва
2 супени лъжици доматено пюре
Щипка сол и черен пипер
Пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте голям и дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете в него месото до златисто, като разбърквате. Добавете лука, целината, морковите, чесъна. Разбъркайте и излейте бульона. По желание можете да използвате и бяло вино.
Намалете котлона. Добавете доматите, пюрето, солта и пипера. Покрийте и оставете да къкри на тих огън за около час. От време на време разбърквайте. Преди да свалите от котлона поръсете с магданоз.