Всички вкъщи обожават това хрупкаво пиле с пармезан по италиански
Гостите ви ще си оближат пръстите
Ако сте фен на пилешкото месо, но вече сте се изчерали за ястия и всяка вечер се чудите какво да сготвите, предлагаме ви неустоимо изкушение. Хрупкавото пиле с пармезан по италиански става изключително лесно. Ето и рецептата:
Продукти:
50 г галета
75 г настърган пармезан
1 супена лъжица италиански сос, готов
1 яйце, разбито
5 броя пилешки гърди, нарязани на правоъгълни филета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете галетата, пармезана и италианската подправка микс. В отделна купа разбийте яйцето. Потопете пилешкото месо в него, след това в сместа с галетата. Подредете филетата в тава за печене. Печете за 35-40 минути до златиста коричка. Обръщайте го през 15 минути.