Салата с пиле, къри, целина, стафиди и кашу
Гарнирайте с пресен босилек и сервирайте
Продукти:
450 г сварени пилешки гърди, нарязани
2 стръка целина, нарязани
110 г стафиди
110 г печено кашу
225 г майонеза
1 супена лъжица къри на прах
1 скилидка чесън, пресован
1 чаена лъжица лимонов сок
Сол и черен пипер на вкус
Пресен босилек за финал
Приготвяне:
В голяма купа смесете нарязаните гърди, целината, стафидите и кашуто. В отделна купа смесете майонезата, кърито, като добавяте по малко къри и опитвате, за да не прекалите с вкуса. След това добавете чесъна и лимоновия сок. Разбъркайте много добре. Прибавете майонезения сос към пилето и разбъркайте, докато полепне навсякъде. Овкусете със сол и пипер на вкус. Гарнирайте с пресен босилек и сервирайте, пише az-jenata.bg.