Яли ли сте супа с тиква и бекон
Вкусна есенна супа
Продукти:
600 г тиква
250 г картофи
200 г лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
2-3 супени лъжици зехтин
50 г масло
50 г бекон, нарязан
2 листа градински чай, нарязани на ситно
1 стрък розмарин, нарязан
2-3 стръка магданоз, нарязан
1 литър зеленчуков бульон
Настърган пармезан
Сол и черен пипер
Крутони по желание
Приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете картофите, нарежете и тях. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте мазнината в тенджера. Запържете бекона. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато. Добавете тиквата и картофите. Гответе, докато започнат да омекват.
Добавете градинския чай, розмарина, магданоза и бульона. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте. Нека къкри около 35 минути.
Сервирайте супата поръсена с пармезана и крутоните.