За прегладнелите в края на деня: Лесна рецепта за паста карбонара
Една проста, безумно вкусна класика
Понякога нямаме никакво време за готвене, прибираме се късно от работа, излезли сме с приятели на разходка. Чак вкъщи обаче осъзнаваме, че сме прегладнели, а в хладилника няма нищо за ядене. Не се притеснявайте, тази лесна рецепта е точно за вас. Дами и господа, представяме ви гордостта на Италия: Паста! Една проста, безумно вкусна класика. Ето и рецептата за паста карбонара:
Необходими продукти:
2 резена висококачествен пушен бекон
зехтин
2 яйца от свободно отглеждани кокошки
30 г пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто в тиган с незалепващо покритие с 1/2 с.л. зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.
Разбийте яйцата в купа. Настържете фино пармезана и го добавете към тях. Разбъркайте.
Сварете пастата според указанията на пакета в тенджера с вряща подсолена вода.
С помощта на щипки извадете сварената паста и я прехвърлете в тигана при бекона. Разбъркайте добре. Добавете сместа от яйца и пармезан (внимавайте тиганът да не е прекалено горещ, защото ще се получат бъркани яйца) и 1 черпак от водата от варенето на пастата и разбърквайте докато се получи гладък сос.
Сервирайте паста карбонара, поръсена с малко настърган пармезан.