Внимание! Тези храни трябва да изхвърлим, наближим ли 40
Не можете да бъдете вечно млади
Метаболизмът на човека се променя всяка година. Това е особено забележимо след 40 години, когато човек наближава етапа на зрялост. Метаболизмът се влошава значително, съдовете стават по-малко еластични, издръжливостта на сърцето намалява, съобщава порталът PLANETANOVOSTI.COM с позоваване на EatThis. На 40-годишна възраст трябва да се откажете от редица не съвсем здравословни навици, които също са свързани с храненето. Трябва да разберете, че не можете да бъдете вечно млади. Лекарите са посочили забранени храни, които могат да доведат до диабет и сърдечно-съдови заболявания.
Маргарин . Има много от него в печените изделия и различни сладкиши. Храната е богата на наситени мазнини, които повишават нивата на холестерола и в крайна сметка увеличават теглото. По-добре е да замените маргарина със зехтин или кокосово масло, ако печете у дома.
Заместители на захарта . Изненадващо, заместителите имат потенциала да предизвикат диабет и различни здравословни проблеми. По-добре да използвате сироп или мед.
Газирани напитки . Те съдържат много неестествени вещества, които увеличават риска от рак.
Алкохолни напитки и коктейли . Тук трябва да знаете кога да спрете: не повече от две чаши на вечер.
Плодови сокове . Те имат отрицателен ефект върху сърцето, тъй като съдържат големи количества фруктоза.
Кексчета . Богати са на захар и мазнини. Можете да се поглезите от време на време, но не всеки ден.
Месни продукти . Те са с високо съдържание на натрий, консерванти, карагенан и други съединения. По-добре да се намери по-здравословна алтернатива на колбасите.
Пържено месо . При пържене на месо се образуват хетероциклични амини и полициклични въглехидрати, които могат да променят човешката ДНК. Рискът от рак се увеличава.
Дресинг с ниско съдържание на мазнини . Мазнините в салатните дресинги например са заменени със захар, сол и различни добавки. По-добре е да приготвите дресинга сами.
Бърза храна . Храненето с бърза храна няколко пъти седмично води до развитие на инсулинова резистентност наполовина.
Енергийни напитки . Те се основават на различни подсладители, които унищожават зъбите.
Протеинови шейкове . Те съдържат невероятно количество добавки, масла, консерванти. Теглото на човек бързо се увеличава, рисковете от диабет се увеличават.