Рецепта за сладкиш със сини сливи
За следобедна закуска и по-добро храносмилане
След като направихме сладка и най-различни десерти с плодовете, които имаше през юни и юли, е време да оберем сливата в градината или да си купим малко от пазара. Всички помнят мармалада, който бабите ни приготвяха на село.
С него приготвяха руло или ни мажеха филии. То става много лесно, затова днес ще ви предложим нещо друго, с което да поглезите семейството си. Консумацията на сливи подобрява работата на храносмилателната система. Те потискат апетита и от друга страна насърчават отслабването. Богати са на витамини, минерали, фибри и помагат на тялото да усвои по-лесно желязото.
Сладкишът със сливи ухае страхотно и е идеален за закуска или следобедното кафе. Не се притеснявайте, че ще напълнеете от него, защото стига за 10-12 души, които усетят ли аромата му, веднага ще ви наобиколят, за да си го поделите.
Какви продукти са ви необходими?
- 400 г сини сливи;
- 3 яйца;
- 1 ч. ч. брашно;
- 1 ч.ч. захар;
- 1/2 ч. ч. олио;
- 1 ч. л. бакпулвер;
- 2 с. л. ром;
- пудра захар за поръсване.