Солена торта с пилешки гърдички - наслада за всички сетива
Опитате ли я веднъж, ще я приготвяте отново и отново
Рецептата, която днес ще ви предложим, не е много проста. Това обаче далеч не означава, че трябва да се откажете от нея, пише jenata.blitz.bg
Става въпрос за солена торта с пилешко месо - чудесна идея както за празничната трапеза, така и за прекрасна вечеря за цялото семейство.
Цялата работа е, че ще ви трябват доста продукти. Но пък какъв мощен букет от вкусове ще получите само... Опитате ли я веднъж, ще я приготвяте отново и отново!
Продукти за тестото:
400 гр. пилешко филе
450 мл. кефир
2 яйца
100 гр. пшенично брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер
щипка индийско орехче
Продукти за плънката:
250 гр. майонеза
200 гр. топено сирене
2 кисели краставички
15 зелени маслини
3 скилидки чесън
връзка зелен лук
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на парчета и ги сложете в блендера.
Към тях добавете индийско орехче, сол и черен пипер. Смелете до получаване на кайма.
Добавете яйцата, кефира и брашното и разбъркайте добре до получаване на хомогенна маса.
Сложете тигана на котлона, намажете го с олио и бавно започнете да печете основата - палачинки, от които по-късно ще направите тортата.
От забърканата смес трябва да ви се получат 7 или 8. Запържете ги от двете страни, докато омекнат.
Докато изстиват, може да се заемете с плънката.
Настържете краставиците и изцедете течността. След това настържете маслините и сиренето. Добавете майонезата и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте всичко много добре.
Време е да сглобим тортата. Намажете един по един готовите блатове с плънката.
След това ги подредете един върху друг.
Отгоре може да поръсите с настърган кашкавал и пресен лук.
Готовата торта трябва да престои в хладилника за около час.
Нарежете я на парчета и събирайте всички около масата! Да ви е сладко!